ZF 24

Simultan cinematografic in 11 orase europene

Simultan cinematografic in 11 orase europene
10.11.2009, 16:00 47

Festivalul international de scurtmetraj "Betting on Shorts -More than a Eurovision of Short Film", care se va desfasurasambata, 14 noiembrie, incepand cu ora 20.30, in 11 orase europene,va fi gazduit in Bucuresti de The Ark - Bursa Marfurilor (CaleaRahovei nr. 196 A, cladirea din fotografie).

Editia locala este organizata de Institutul Cultural Roman inparteneriat cu The Ark - Bursa Marfurilor. Tema editiei din acestan, derulata simultan la Atena, Barcelona, Londra, Maribor, Napoli,Novi Sad, Poznan, Stockholm, Salonic, Wiesbaden si Bucuresti, este"Control!". Vor fi proiectate (la Bucuresti de la ora 21.00) cele12 scurtmetraje selectate pentru competitia finala. Jurii formatedin cineasti si critici de film vor desemna, in fiecare dintreorasele participante, castigatorul local. In aceeasi seara, dupacentralizarea voturilor, va fi anuntat filmul premiat aleditiei.

Scurtmetrajul romanesc aflat in concurs este O familie in regia luiEmanuel Parvu. In cadrul evenimentului de la Bucuresti, vor mai fiproiectate scurtmetrajele Venetia, in regia lui Florin Piersic Jr,si Valuri, in regia lui Adrian Sitaru. Cei doi regizori aiscurtmetrajelor proiectate in afara competitiei fac parte, alaturide criticul de film Irina-Margareta Nistor, din juriul romanesc aleditiei.

Desfasurarea simultana in 11 orase este completata de un altelement care distinge acest festival intre manifestarile de gen:spectatorii pot paria pe castigator pe baza trailerelor filmelor,disponibile incepand cu 7 noiembrie pe www.icr.ro si www.bettingonshorts.com. Laaceste adrese sunt disponibile informatii despre filmele aflate incompetitie - sinopsis, scurta biografie a regizorilor sifotografii.

Trailerele scurtmetrajelor vor fi proiectate si la The Ark - BursaMarfurilor in deschiderea evenimentului, incepand cu ora 20.30, iarpublicul isi va putea depune pariurile in urnele special amenajatein sala. Institutul Cultural Roman, Empire Film, DaKINO si UCIN voroferi, prin tragere la sorti, cinci premii pentru cei care aupariat pe castigatorul final si cinci premii pentru cei care aupariat pe castigatorul desemnat de juriul local.
Betting on Shorts este un festival competitiv de scurtmetraj carese desfasoara anual, in mai multe orase. In fiecare an,organizatorii lanseaza o invitatie de participare catre cineastiidin intreaga lume pentru a-si inscrie in cursa filme de scurtmetrajrealizate pe o tema data, cu durata maxima de 10 minute. In urmaselectiei, 10-15 scurtmetraje participa in competitia finala, careare loc simultan in toate orasele participante. Prima editie afestivalului a avut loc in 2005, in cadrul Institutului de ArteContemporane (ICA) din Londra. Temele editiilor precedente au fostPlaytime, Vacancy, Mad or bad si Money! Money! Money!. Incepand din2008, Institutul Cultural Roman este partener al festivalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO