ZF 24

SIF-urile si patru banci comerciale detin 25% din capitalul social al Depozitarului Central

21.03.2007, 00:11 17

Cele cinci societati de investitii financiare (SIF) detin, impreuna cu BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banc Post si Mindbank, aproape un sfert din capitalul social al Depozitarului Central, care se ridica la 11 milioane de lei (circa 3,3 milioane de euro).
Patru din cele cinci SIF au participatii egale, de 3,73%, in timp ce SIF Moldova are o detinere de 1,86%, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.
Raiffeisen Bank si Banc Post controleaza fiecare 2,48% din titluri, iar BRD si Mindbank au ponderi de 2,1% si, respectiv, 1,09% in cadrul actionariatului.
Actionarul majoritar al societatii este Bursa de Valori Bucuresti, cu 54,51% din titluri. Camera de Comert si Industrie are cea mai redusa participatie, de 0,14%.
Reprezentantii Bursei de Valori au declarat recent ca Depozitarul Central ar putea sa devina complet operational pana la finele acestei luni, daca va primi documentele de autorizare a activitatilor de decontare si compensare de la Banca Nationala a Romaniei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO