ZF 24

Siderurgistii de la Mittal Steel Galati au incheiat un protocol cu administratia

22.03.2007, 10:02 14

Siderurgistii de la Mittal Steel Galati au incheiat, miercuri noapte, un protocol cu administratia, dupa ce, in cursul zilei, au intrat cu forta, de trei ori, in biroul unuia dintre directori protestand violent si cerand, in principal, cresterea salariilor.
Potrivit protocolului propus administratiei la ora 20.30 de catre Gheorghe Tiber, liderul sindicatului "Solidaritatea", negocierile se vor relua joi, iar noul contract colectiv de munca ce va fi negociat in zilele urmatoare va putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2007, retroactiv.
Partile au mai convenit ca nicio perosana care a participat la actiunile de protest de miercuri sa nu fie concediata, sanctionata si sa nu i se intocmeasca vreun act de raspundere civila sau penala.
Protocolul mai prevede ca nu vor participa la negocierile noului contract colectiv de munca si nu-l vor semna sindicalistii de la "Solidaritatea" decat daca la negocieri vor participa doar sindicate care pot prezernta o sentinta judecatoreaca de reprezentativitate. In plus, sindicatul "Solidaritatea" a solicitat, iar cerinta respectiva este cuprinsa in acelasi protocol, ca la negocierile cu administratia, care vor incepe joi, sa participe si reprezentantii mass-media. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO