ZF 24

Shell vinde divizia de GPL din Romania si iese de pe piata locala

21.03.2007, 11:02 27

Shell a vandut, astazi, companiei franceze Rubis, afacerea cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din Romania si alte cinci state europene, operatiune care marcheaza iesirea grupului anglo-olandez de pe piata romaneasca.

Tranzactia vizeaza afacerile Shell cu GPL din Romania, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia si Elvetia si se va ridica la o valoare maxima totala de 90 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Rubis.

Pentru Romania, tranzactia este conditionata de neexercitarea unui drept de preemtiune, conform Rubis. Shell Gas Romania a fost infiintata in 1996, ca un joint-venture in care Shell detine 55% din actiuni, iar Petrom restul de 45%.

Rubis arata ca in Romania si in Elvetia va deveni, in urma operatiunii, liderul pietei de GPL, cu cote de piata importante.

Companiile preluate realizeaza anual o cifra de afaceri cumulata de circa 180 de milioane de euro. Tranzactia va fi finalizata in primul semestru al anului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO