ZF 24

Seful Rezervei Federale americane atentioneaza asupra riscurilor care reies din dezechilibre

19.10.2009, 21:18 18

Seful Rezervei Federale americane (banca centrala), Ben S.Bernanke a atentionat luni ca politicile de promovare aexporturilor, incurajate de tarile asiatice ar putea conduce la unnou val de dezechilibre privind comertul si fluxurile de capital,despre care unii cred ca au dus la formarea bubble-ului imobiliardin SUA, informeaza Reuters.

Excedentele comerciale obtinute prin politici care incurajeazain mod artificial reducerea cheltuielilor si industriile de exportpot duce la dezechilibre in alocarea de resurse, a spus acesta.

"Pentru a obtine o crestere economica mai echilibrata sidurabila si pentru a reduce riscurile de instabilitate financiara,trebuie sa evitam dezechilibrele nesustenbabile si in continuacrestere in privinta comertuliui si a fluxurilor de capital", aspus acesta in comentariul pregatit pentru a fi cititi la oconferinta a bancii centrale americane in Asia.

Bernanke a mentionat ca dezechilibrele au fost limitate de crizafinanciara, dar a atentioant ca pe masura ce economia globala isirevina volumul comercial va relua cresterea, o asemenea revenireputand veni o data cu revenirea dezechilibrelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO