ZF 24

Şeful producătorului de panificaţie Titan: Trebuie să te uiţi cu atenţie la clienţii cărora le vinzi pe credit

Şeful producătorului de panificaţie Titan: Trebuie să...

Autor: Gabriel Razi

12.06.2013, 19:50 45
Producătorul de panificaţie Titan, cu afaceri de 63 milioane de euro în anul fiscal 2012 (octombrie­septembrie), a decis să pună în aşteptare orice proces de extindere şi să se concentreze pe securizarea încasărilor şi pe controlul fluxurilor de materie primă, în condiţiile în care piaţa a fost marcată de insolvenţe şi preluări de companii aflate în dificultate.
 
„Colectarea banilor din piaţă este o problemă permanentă, în ultima perioadă multe companii s-au dus în insolvenţă. Avem alte strategii în politica de creditare pentru a fi în concordanţă cu piaţa. Trebuie să selectezi cu atenţie cui îi dai credit în piaţă, ne-am adaptat“, spune Stephanos Krommydas, directorul general al Titan, companie controlată de LLI Euromills, parte a grupului austriac Raiffeisen.
 
Incapacitatea de colectare a creanţelor din piaţă, evaziunea fiscală şi creşterea preţului la materia primă au ieşit recent în evidenţă ca fiind motivele ce au stat la baza intrării în insolvenţă a Dobrogea Grup, un alt jucător mare din piaţa locală de panificaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO