ZF 24

Şeful PepsiCo: Anul trecut ne-au crescut veniturile, modest însă

Levent Yuksel, business unit general manager PepsiCo Balkans. Foto Marius Dumbrăveanu

Levent Yuksel, business unit general manager PepsiCo Balkans. Foto Marius Dumbrăveanu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.01.2014, 21:35 1127

Levent Yuksel, executivul turc care conduce de trei ani afacerile de circa 220 mil. euro şi 1.800 de angajaţi ale PepsiCo în România, dar şi în alte zece state, spune că anul 2013 „a fost un an de creştere ca venituri, modestă însă“, în condiţiile în care vara ploioasă şi veniturile mici ale populaţiei au afectat întreaga piaţă de băuturi răcoritoare.

Yuksel nu precizează însă rate de creştere pe portofoliul de produse din care fac parte branduri precum Pepsi, Mirinda, 7Up, Lipton, Lay’s sau Star.

WikiZF: Profilul companiei PepsiCo

 „Am avut ceva probleme pe segmentul băuturilor, însă a fost din cauza declinului la nivelul întregii pieţe, declin cauzat de venitul disponibil mai mic, dar şi de vara ploioasă. (...). Anul trecut, dacă ne uităm la întregul portofoliu de produse, ne-am descurcat bine“, a declarat într-un interviu pentru ZF Levent Yuksel, business unit general manager PepsiCo Balkans, regiune formată din 11 ţări din Balcani în care gigantul are cinci fabrici de băuturi şi snacksuri şi un total de 3.000 de angajaţi.

Principalul competitor al PepsiCo pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare care se ridică la 2,8 miliarde de litri anual, este Coca-Cola HBC, companie care a raportat trei trimestre la rând scăderi ale volumelor cu până la 15%.

Citiţi pe ZF Corporate ce spune Yuksel despre:

- potenţialul de creştere al pieţei româneşti

- mediul fiscal şi cele mai bune decizii luate de autorităţi

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO