ZF 24

Seful BCR: Scaderea dobanzilor la credite va continua odata cu cresterea lichiditatii in piata

Seful BCR: Scaderea dobanzilor la credite va continua odata cu cresterea lichiditatii in piata
16.10.2009, 15:17 15

Scaderea dobanzilor la credite va continua pe masura ce va intramai multa lichiditate in piata bancara, a afirmat presedintele BCR,care anticipeaza ca portofoliul de imprumuturi va ramane "cam laacelasi nivel" anul viitor, ceea ce va incuraja concurenta intreinstitutiile de credit.

"Nu cred ca dobanzile la depozite vor scadea mult mai jos decatnivelul actual, pentru ca am vazut destul de multe reduceri aleacestora. Pe masura ce mai multa lichiditate va intra in piata,ceea ce anticipez ca se va intampla, cred ca ratele la credite vorincepe sa scada si deja vedem semne in acest sens, adicamajoritatea bancilor au redus dobanzile, de exemplu pentrupersoanele fizice", a declarat vineri, pentru Mediafax,presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

El anticipeaza ca soldul creditelor acordate de banci se vamentine "cam la acelasi nivel" anul viitor, ceea ce va incurajaconcurenta pe piata bancara, favorizand pana la urma clientii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO