ZF 24

Sectorul constructiilor isi incetineste caderea la -5,4% in luna iunie

07.08.2009, 10:05 12

In luna iunie, fata de luna corespunzatoare a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a inregistrat o scadere cu 5,4%, dupa ce in luna mai, fata de aceeasi luna a lui 2008, scaderea a fost de 24,5%, conform datelor Institutului National de Statistica (INS).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 7,2%, scaderi fiind inregistrate la cladirile nerezidentiale (-11,8%) si la constructiile ingineresti (-7,8%).

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2009, comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, a scazut cu 6%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,4% la cladirile rezidentiale. Scaderi au avut loc la constructiile ingineresti (-9,4%) si la cladirile nerezidentiale (-9,1%).

Fata de luna mai, volumul lucrarilor de constructii a continuat cresterea, ca serie bruta inregistrandu-se un avans de 26,6%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, avansand cu 9,3%.

In semestrul I, comparativ cu semestrul I 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 8,6% (ca serie ajustata, -5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO