ZF 24

Search Chemicals - Praktiker

Omer Susli, noul proprietar al Praktiker

Omer Susli, noul proprietar al Praktiker

Autor: Cristi Moga

25.05.2014, 20:17 123

Grupul german de bricolaj Praktiker, care a început anul trecut să se dezintegreze după ce mai multe subsidiare au intrat în faliment, s-a văzut în situaţia de a căuta cumpărători pentru mai multe magazine sub presiunea creditorilor care nu au mai fost dispuşi să rostogolească împrumuturile acordate unei companii ale cărei vânzări scădeau de la un trimestru la altul.

În aceste condiţii, şi operaţiunile din România – 27 de magazine cu vânzări anuale de 140 de milioane de euro şi 1.600 de angajaţi – au fost scoase la mezat, iar la finalul lunii februarie lichidatorul grupului german a ajuns la un acord cu omul de afaceri de origine turcă Omer Susli pentru cedarea afacerii.

Susli, care a negociat achiziţia Praktiker preţ de trei luni, va prelua reţeaua de bricolaj prin intermediul firmei Search Chemicals, o societate cu afaceri anuale de circa 10 milioane de euro din producţia şi distribuţia de materiale de construcţii, după ce va primi acordul de la Consiliul Concurenţei şi va fi achitat preţul tranzacţiei, rămas confidenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO