ZF 24

Schimburile comerciale între Germania şi România au crescut în 2023 cu 6%, la 40,8 mld.euro. Importurile din România sunt cu 10% mai mici decât exporturile Germaniei către România, dar au un ritm de creştere de 3 ori mai mare

Schimburile comerciale între Germania şi România au...

Autor: Roxana Rosu

06.02.2024, 15:12 178

Schimburile comerciale între Germania şi România au însumat anul trecut 40,8 miliarde euro, în creştere cu 6,3%, România ajungând pe locul 17 între partenerii comerciali ai Germaniei, o urcare de trei poziţii faţă de anul precedent, potrivit datelor AHK Români, preluate de la la Biroul Federal de Statistică al Germaniei.

Importurile din România s-au ridicat la 19,4 mld. Euro  (+ 9,8%), iar exporturile Germaniei către România au atins 21,5 mld.euro (+3,3).

„Observăm că România a urcat în topul partenerilor comerciali ai Germaniei. Acest fapt ne arată că dinamica relaţiilor bilaterale de comerţ între cele două ţări se menţine, în ciuda numeroaselor provocări. România reuşeşte să convingă multe companii germane că este un amplasament de afaceri atractiv. Sunt interesate în special acele companii care doresc să-şi sporească rezilienţa faţă de lanţurile internaţionale de aprovizionare, precum şi cele care caută un amplasament investiţional inovator pentru cercetare şi dezvoltare în Europa”, spune Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

Cu acest volum al schimburilor economice Germania rămâne primul partener comercial al  României.

AHK România, înfiinţată în 2002, este reprezentanţa oficială a economiei germane şi numără peste 600 de firme-membre. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO