ZF 24

Schimbări în managementul Life Dental Spa: Cristina Obreja, medic stomatolog şi cofondator al reţelei, preia funcţia de CEO şi are în plan investiţii de 10 mil.euro în următorii ani. Ştefan Obreja, cofondator, va înfiinţa un accelerator de clinici medicale şi non-medicale

Schimbări în managementul Life Dental Spa: Cristina...

Autor: Roxana Rosu

07.09.2023, 10:36 481

Lanţul de clinici dentare Life Dental Spa are din septembrie un nou CEO, poziţie preluată de Cristina Obreja, medic cu 15 ani experienţă în stomatologie şi cofondator al reţelei.

Compania are 11 clinici şi are în plan investiţii de 10 milioane euro pentru a dezvolta o reţea de 100 de cabinete în următorii ani.

„După ani de prezenţă activă în cabinetele dentare, în care am pregătit şi evaluat echipe medicale şi în care am adus mai aproape de pacienţi şi de colegi tehnologia laserului dentar, am acceptat propunerea de a mă ocupa direct de expansiunea Life Dental Spa şi de a coordona dezvoltarea lanţului stomatologic la nivel naţional, din poziţia de CEO. Îi sunt recunoscătoare lui Ştefan Obreja pentru implicarea în proiect şi pentru ultimii ani de dezvoltare, în care am atins un obiectiv important - depăşirea pragului de 10 milioane de euro în afaceri la nivel de Grup, după o dublare a rulajului de la un an la altul. Sunt sigură că acesta este doar un pas spre următorul obiectiv - acela de a duce brandul Life Dental Spa în toate marile oraşe din ţară”, a declarat Dr. Cristina Obreja, CEO şi cofondator Life Dental Spa.

Investiţiile realizate de Grupul de firme din spatele Life Dental Spa, în ultimii 3 ani, se ridică la peste 10 milioane de euro şi cuprind, în cea mai mare parte, deschiderea unui număr de nouă locaţii în principalele oraşe din ţară, training în personal, promovare şi campanii de conştientizare a nevoilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii, prin tratarea problemelor dentare.

În prezent, Life Dental Spa este prezent în Bucureşti (3 locaţii), Iaşi, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Arad, Sibiu, Piteşti şi Constanţa.

În perspectiva următorilor ani, Grupul ţinteşte să ajungă la peste 100 de clinici stomatologice, dermatologice şi de înfrumuseţare la nivelul întregii ţări, iar valoarea investiţiilor ar putea depăşi 10 milioane euro.

„Urmărim să deschidem cel puţin o locaţie Life Dental Spa în principalele oraşe din România, cu peste 100.000 de locuitori. Pe lista noastră în acest an se află câte o clinică nouă în Timişoara, Ploieşti şi Craiova şi căutăm activ spaţii pentru încă o locaţie în Bucureşti. Suntem deschişi inclusiv la posibilitatea de a lega parteneriate cu alţi antreprenori din domeniul medical, care îşi doresc să treacă la următorul nivel în ceea ce priveşte tratamentul dentar cu laser şi nu numai. Este tehnologia viitorului, fără durere, fără freză şi cu o eficienţă dovedită. Pe lista noastră se află şi un nou concept de beauty, unic în România, care va completa activitatea noastră din zona stomatologică”, a precizat Dr. Cristina Obreja.

Bugetul de investiţii într-o clinică dentară, pentru o locaţie în regim de parteneriat, porneşte de la 20.000 de euro - pentru o participaţie minoritară din afacere - şi poate ajunge până la 49% din business.

Ştefan Obreja, cofondator al lanţului de clinici dentare Life Dental Spa, se va concentra pe noi proiecte, ce vizează activităţi în zona de dezvoltare a afacerilor, însă va rămâne activ şi în board-ul Life Dental Spa.

„Voi înfiinţa un accelerator de clinici medicale şi non-medicale, prin care îmi propun să triplez cifra de afaceri a celor care intră în parteneriat cu noi, în maximum 2 ani. Experienţa dobândită în cei 5 ani de când m-am alăturat Life Dental Spa mi-a arătat că prin utilizarea strategiilor potrivite şi identificarea unor echipe bine optimizate, succesul este garantat. Business-ul Life Dental Spa s-a dublat de la un an la altul de la alăturarea mea în proiect, iar reţeta pe care am aplicat-o şi know-how-ul acumulate în tot acest timp vreau să le folosesc în dezvoltarea altor afaceri din domeniul medical. Potrivit datelor publice, în anul 2022 am avut cel mai profitabil business din domeniul stomatologic românesc, cu un profit dublu faţă de primul competitor după noi. Mi-am propus ca toată experienţa acumulată în Life Dental Spa să o pot replica pe scară largă, de aceea înfiinţarea acceleratorului este un pas firesc pentru mine, în acest moment”, a declarat Ştefan Obreja, investitor şi cofondator Life Dental Spa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO