ZF 24

Schimbări la conducerea NN Pensii: Gerke Witteveen preia pozitia de CEO în locul Andreei Pipernea, care a condus fondul în ultimii şase ani şi care va intra în mediul antreprenorial

Schimbări la conducerea NN Pensii: Gerke Witteveen preia...

Autor: Roxana Rosu

26.09.2023, 16:31 534

NN Pensii va avea din 9 octombrie un nou CEO, Gerke Witteveen, care o înlocuieşte pe Andreea Pipernea, care a condus fondul în ultimii şase ani şi care va urma noi oportunităţi profesionale şi antreprenoriale în afara companiei.

Gerke Witteveen are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul financiar.

În ultimii şapte ani a deţinut rolul de CFO al NN Asigurări de Viaţă şi este membru al consiliului de administraţie NN Asigurări din 2020. Totodată, este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) din 2017 până în prezent şi membru de board al Camerei de Comerţ Româno-Olandeze (NRCC).

„Mai departe, în rolul de CEO al NN Pensii, voi continua dezvoltarea excelenţei operaţionale a companiei şi consolidarea strategiei de investiţii prin care susţinem peste 2 milioane de români să economisească pentru pensie prin Pilonul II. În următorii ani, atenţia se va concentra asupra politicilor sustenabile de investiţii aliniate standardelor ESG - Environmental, Social, Governance. O prioritate importantă va fi şi accelerarea digitalizării pentru a oferi participanţilor o experienţă simplă şi rapidă în interacţiunea cu pensia lor privată obligatorie.”, a spus Gerke Witteveen.

NN Pensii are active de 38 mld. lei. NN are 500 de angajaţi şi 1.600 de consultanţi financiari şi manageri în zona de vânzări şi susţine peste 2,3 milioane de clienţi de asigurări şi pensii.

NN România este parte din NN Group, companie de servicii financiare listată la bursa Euronext Amsterdam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO