ZF 24

Scaderea Bursei din China afecteaza principalele piete de capital

27.02.2007, 17:56 13

Cotatia actiunilor companiilor americane a fost influentata negativ, marti, de scaderea cu 9% a principalului indice bursier chinez, cel mai important declin consemnat in ultimii zece ani de indicele Shanghai, transmite Reuters.

Indicii Dow Jones, Standard & Poor's 500 si Nasdaq au coborat cu peste 1%, pe fondul declinului general inregistrat pe pietele internationale de capital.

Evolutia negativa a Shanghai Composite a fost determinata de ingrijorarea investitorilor referitoare la posibilitatea ca autoritatile chineze sa ia masuri pentru descurajarea speculatiilor cu actiuni.

Scaderea indicilor bursieri americani a continuat trendul descendent consemnat in ultimele doua sedinte de tranzactionare, determinat de temerile legate de cresterea economica a Statelor Unite.

Caterpillar, care desfasoara activitati importante in China, a inregistrat o scadere de 3,1% a cotatiei actiunilor, la 65,16 dolari pe unitate, reprezentand cel mai mare declin in randul companiilor incluse in indicele Dow.

"Scaderea a fost determinata de evolutia actiunilor in China. Vom vedea daca este inceputul unei corectii sau este vorba doar de o scadere de o zi", a declarat Paul Nolte, director pentru investitii la firma Hinsdale Associates din Hinsdale, Illinois.

Indicele Dow Jones a coborat cu 1,05%, la 12.499,6 puncte, Standard & Poor's 500 cu 1,16%, la 1.432,6 puncte, iar Nasdaq cu 1,84%, la 2.458,55 puncte.

Piata a fost influentata negativ si de diminuarea, in luna ianuarie, a comenzilor pentru bunurile de folosinta indelungata in SUA, cu 7,8%, nivel care a depasit estimarile analistilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO