ZF 24

Satelitul american de mărimea unui microbuz va cădea astăzi pe Terra

no title

Autor: Mediafax

23.09.2011, 16:11 3580

Un satelit american de mărimea unui microbuz va cădea pe Terra, vineri, însă traiectoria lui exactă nu este deocamdată cunoscută, chiar dacă NASA a anunţat că dispozitivul va evita probabil America de Nord.

Agenţia spaţială americană a dorit să liniştească populaţia, declarând că riscul este "extrem de mic" ca o persoană din cele şapte miliarde de oameni care populează Terra să fie atinsă de unul dintre cele 26 de bucăţi desprinse din satelit, după intrarea acestuia în atmosferă.

"Pe baza indiciilor şi a estimărilor furnizate de Comitetul tehnic ştiinţific", Protecţia civilă italiană a anunţat că "probabilitatea ca unul sau mai multe fragmente desprinse din satelit să cadă pe teritoriul italian a crescut la 1,5%, după ce joi seară această probabilitate era de 0,6%", informează AFP.

Regiunile potenţial vizate sunt cele din nordul ţării - Piemont, Lombardia, Val d'Aoste, Liguria, Trentino-Tirolul de Sud, Veneţia şi partea de vest a regiunii Emilia-Romagna, potrivit acestei instituţii italiene.

Autorităţile le-au recomandant locuitorilor din regiunile vizate să nu rămână în spaţii deschise. În casele lor, ei trebuie să rămână la etajele inferioare şi cât mai aproape de zidurile ce fac parte din structura de rezistenţă a clădirilor.

Autorităţile italiene au reamintit faptul că eventualele fragmente desprinse din satelit nu vor fi vizibile în timpul căderii acestora şi au subliniat faptul că acele fragmente pot emite gaze toxice, cerându-le, totodată, locuitorilor din zonele vizate să nu se apropie "la mai puţin de 20 de metri".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO