ZF 24

Sanofi-Aventis vrea sa produca in Romania medicamente ale grupului

15.02.2010, 17:59 70

Gigantul farmaceutic Sanofi-Aventis incearca sa umplecapacitatea libera existenta in prezent la fosta fabrica Sicomed pecare o detine in Bucuresti, si care atinge circa 20-30% cumedicamente pe care in prezent le produce la alte fabrici.Capacitatea totala a unitatii de productie este de 100 mil.unitati.

"Suntem interesati atat de preluarea pentru productie locala a unormedicamente din portofoliul grupului Sanofi-Aventis, cat si deeventuale partneriate cu companii locale sau internationale", aspus Dan Ivan, presedintele Consiliului de Administratie alZentiva.

In 2009 Zentiva a avut o cifra de afaceri de 175 mil. lei (41,6mil. euro), in scadere cu 19,5% comparativ cu 2008. Compania atrecut insa pe pierderi, care au atins 9,4 mil. lei (2,3 mil.euro), fata de un profit de 23,2 mil. lei (6,3 mil. euro) in 2008.Datele se refera numai la activitatea de productie, nu si laimporturile firmei mama.

"Rezultatele obtinute de Zentiva S.A.in 2009 au fost influentate inmod direct de conditiile de piata extrem de dificile. Factoriprecum prelungirea termenelor de plata, lipsa generala afondurilor, arieratele din sistem, rata fixa euro/leu necorelata cucursul
BNR sau schimbarea excesiva a reglementarilor intr-un timp foartescurt au ingreunat semnificativ evolutia generala a producatorilorromani de medicamente", a mai spus Dan Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO