ZF 24

Sanevit 2003 Arad va trece in portofoliul AVAS

10.12.2007, 18:19 40

Societatea Sanevit 2003 Arad, controlata de stat prin Ministerul Sanatatii, va fi transferata in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, cel mai probabil in primul semestru al anului viitor, pentru ca producatorul de aparatura si instrumente medicale sa fie privatizat, informeaza Mediafax.

Producatorul de aparatura medicala din Arad este controlat de Ministerul Sanatatii, cu 84,7% din actiuni, restul titlurilor fiind detinute de AVAS. Statul detine un numar total de 16,3 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2 lei.

Proiectul de lege, aflat la Comisia Senatului pentru sanatate publica, permite Ministerului Sanatatii ca, prin hotarare de guvern, sa transfere actiunile detinute in numele statului la Sanevit 2003 Arad catre o alta autoritate sau institutie publica centrala, in acest caz catre AVAS.

Deschisa in 1995, Sanevit a fost prima fabrica din tara producatoare de seringi si ace medicale de unica folosinta.

Compania a intrat, in 2002, in blocaj financiar, fiind in imposibilitate de a-si achita datoriile catre furnizorii de materii prime si servicii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO