ZF 24

Samsung a lansat a cincea generaţie de smartphone-uri pliabile Galaxy Z Flip şi Galaxy Z Fold. Noile modele sunt disponibile pentru precomandă

Noile modele Samsung sunt disponibile pentru precomandă

Noile modele Samsung sunt disponibile pentru precomandă

Autor: Ioana Niţă

26.07.2023, 21:35 232

Gigantul sud-coreean Samsung a lansat la nivel global cea de-a cincea generaţie a modelelor de smartphone-uri pliabile Z Flip şi Galaxy Z Fold, acestea putând fi precomandate de azi, urmând să fie disponibile în magazine începând de pe 11 august. Cele două noi modele, Galaxy Z Flip5 şi Galaxy Z Fold5, vin cu o nouă balama care îmbunătăţeşte funcţia de pliere a ecranului şi rezxistenţa la şocuri, noul modul de balama integrată având o structură cu două şine care dispersează şocurile externe, potrivit reprezentanţilor Samsung.

„Samsung continuă să revoluţioneaze industria mobilă cu dispozitivele pliabile, stabilind standarde şi rafinând în mod continuu experienţa pe acest tip de telefon. Din ce în ce mai mulţi oameni aleg dispozitivele noastre pliabile pentru că oferă o experienţă uimitoare, pe care nu o pot avea pe un alt dispozitiv. Galaxy Z Flip5 şi Galaxy Z Fold5 sunt cele mai recente dispozitive care demonstrează angajamentul nostru de a satisface nevoile clienţilor noştri prin tehnologie inovatoare”, a declarat TM Roh, Preşedinte şi Şef al Diviziei Mobile eXperience în cadrul Samsung Electronics.

Ecranul principal al celor două noi modele - Galaxy Z Flip5, cât şi Galaxy Z Fold5 - este dotat cu un strat de dispersie a şocurilor pentru a asigura o rezistenţă mai mare. Ambele modele dispun de funcţia IPX8 – sunt rezistente la apă, au cadrul din Armor Aluminium şi sticlă Corning Gorilla Glass Victus 2, aplicată atât pe ecranul frontal Flex, cât şi pe capacul din spate.

Ecranul frontal al Galaxy Z Flip5 este de 3,78 ori mai mare decât generaţia anterioară, având o dimensiune de 3,4 inci. Prin intermediul ecranului frontal, utilizatorii Galaxy Z Flip5 au la dispoziţie mai multe opţiuni de personalizare, inclusiv cadrane digitale de ceas informative şi grafice care pot fi adaptate pe seria Galaxy Watch6. De asemenea, de pe ecranul frontal se pot accesa o serie de informaţii utile prin intermediul widget-urilor – de la vreme, la cotaţiile acţiunilor, se poate controla redarea muzicii, se pot citi notificările ş.a.m.d.

Samsung Galaxy Z Fold5 vine la rândul lui cu o serie de specificaţii îmbunătăţite precum un ecran de 7,6 inci, o baterie de 4.400 mAh şi platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2 creată pentru Galaxy care îmbunătăţeşte grafica şi utilizează inteligenţa artificială pentru a permite jocuri dinamice şi funcţionalitate multi-joc.

Axat pe productivitate, modelul Galaxy Z Fold are dispune de o serie de funcţionalităţi noi precum Taskbar, acţiuni de drag & drop, precum şi optimizarea aplicaţiilor terţe. S Pen Fold Edition, introdus în a treia generaţie Fold în 2021, a fost, de asemenea, îmbunătăţit pentru a oferi o experienţă mai bună de scriere pe Galaxy Z Fold5.

Odată cu noile modele de smartphone-uri pliabile, Samsung a lansat şi noua generaţie a ceasurilor inteleginete – Galaxy Watch6 şi Galaxy Watch6 Classic, plus gama de tablete Galaxy Tab S9.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO