ZF 24

Sameday accelerează extinderea reţelei de easybox-uri şi puncte de tip shop-in-shop din România, Bulgaria şi Ungaria cu 3.500 de noi unităti, investitiile planificate totalizând aproximativ 150 milioane lei

Sameday accelerează extinderea reţelei de easybox-uri...

Autor: Roxana Rosu

04.04.2024, 14:28 120

Compania de curierat Sameday accelerează extinderea reţelei regionale de easybox-uri şi puncte de livrare şi ridicare a coletelor de tip shop-in-shop cu 3.500 de noi unităti, până la un total de 8.500 de puncte, investitiile planificate în acest sens totalizând aproximativ 150 milioane lei.

În total, grupul are în vedere investitii de peste 300 milioane lei pentru extinderea reţelei, dezvoltări tehnologice şi optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare.

În ultimele 12 luni, numărul coletelor expediate din România în Ungaria şi Bulgaria s-a dublat, în paralel cu creşterea volumelor în cele trei ţări în care operează.

Reţeaua easybox din regiune (România, Ungaria şi Bulgaria) numără peste 5.000 de lockere în peste 860 de localităţi. Sunt peste 3.900 de easybox-uri în România, peste 700 în Ungaria şi 500 în Bulgaria.

Până în luna noiembrie 2024, când începe sezonul de vârf pentru ecommerce şi companiile de curierat, reţeaua de livrare out-of-home va număra 8.500 de puncte de livrare, dintre care peste 80% vor fi easybox-uri. Extinderea reţelei vizează creşterea acoperirii geografice la peste 1.000 de oraşe din regiune.

„Prin extinderea accelerată a infrastructurii regionale de livrare out-of-home ce vizează creşterea numărului de easybox-uri şi introducerea sistemelor shop-in-shop ne dorim să ne consolidăm poziţia de partener strategic în dezvoltarea comerţului online în regiune. Continuăm astfel investiţia în infrastructura de livrare modernă, scalabilă şi sustenabilă, care are drept scop îmbunătăţirea experienţei consumatorilor şi reducerea costurilor de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria şi Bulgaria. Extinderea infrastructurii va permite şi creşterea bazei de consumatori pe care magazinele online din regiune o pot accesa cu uşurinţă”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group

În intervalul aprilie 2023 – martie 2024, compania  a înregistrat o creştere cu 115% a numărului de  magazine online care au accesat serviciile de expediere crossborder, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.  În prezent, serviciul este accesat de peste 6.000 de clienţi. Sameday a ajuns în ultimele 12 luni la un total de 95 de milioane de colete livrate în regiune .

În 2023 reţeaua easybox a crescut la nivel regional cu peste 11% faţă de anul precedent.  În pieţele nou deschise, Ungaria şi Bulgaria, în ultimul an numărul easybox-urilor instalate  a crescut cu 37%.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO