ZF 24

S&P retrage ratingul "B minus" al CFR Marfa

11.01.2008, 11:38 15

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a retras ratingul "B minus" al CFR Marfa pentru datoriile pe termen lung, la solicitarea companiei din Romania, in contextul initierii procesului de privatizare a transportatorului feroviar, informeaza Mediafax.

Standard & Poor's a imbunatatit, in decembrie, ratingul pentru datoriile pe termen lung ale CFR Marfa, de la "CCC" la "B minus", si a scos de sub supraveghere calificativul, ca urmare a refinantarii unor obligatiuni in valoare de 120 de milioane de euro.

Transportatorul roman a contractat, in noiembrie, un imprumut de 120 milioane euro de la un grup de banci in care Raiffeisen Bank era lead-manager, pentru rascumpararea obligatiunilor lansate in 2002 si scadente la sfarsitul anului 2007. Imprumutul acopera o mare parte din datoriile CFR Marfa, iar compania detine rezerve suficiente pentru a acoperi datorii pe termen scurt de 21 de milioane de euro si posibile costuri suplimentare de 8,1 milioane de euro, legate de unele litigii.

Totodata, S&P aprecia in decembrie ca investitiile programate pentru 2008 pot fi acoperite de companie din fluxul de capital operational si din capitalul in exces.

Ministerul Transporturilor a initiat la sfarsitul anului trecut procedurile de trecere in proprietate privata a CFR Marfa, prin angajarea consortiului format din Deloitte Romania si casa de avocatura Bostina si Asociatii pentru servicii de consultanta la elaborarea strategiei de privatizare a companiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO