ZF 24

S&P ar putea revizui in scadere ratingul Greciei cu una sau doua trepte, in termen de o luna

24.02.2010, 23:09 20

Standard & Poor's (S&P) ar putea revizui in scadereratingul de tara al Greciei cu una sau doua trepte, in termen de oluna, din cauza dezechilibrelor bugetare si presiunilor dinsectorul bancar, a anuntat, miercuri, agentia de evaluarefinanciara, citata de Mediafax Business.

Calificativele Greciei, "BBB+" pentru credite pe termen lung, si"A-2" pentru imprumuturi pe perioada scurta, au fost mentinute subsupraveghere cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat alS&P.

"In viziunea noastra, o noua revizuire in scadere, cu una saudoua trepte, este posibila in termen de o luna", a afirmat MarkoMrsnik, analist S&P.

Riscurile privind evolutia economiei Greciei vor face necesara,probabil, o consolidare fiscala mai ampla, ridicand semne deintrebare privind fezabilitatea programului de reducere adeficitului bugetar. Mai multe despre ratingul de tara oferit de S&PGreciei cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO