ZF 24

S&P a revizuit la "negativa" perspectiva ratingului Millennium bcp

27.12.2007, 20:00 13

Standard&Poor's Ratings Services a revizuit in scadere, la "negativa", perspectiva ratingului bancii portugheze Millennium bcp, ca urmare a unei investigatii referitoare la posibilitatea ca institutia de credit sa fi utilizat, anterior, firme off-shore pentru cumpararea propriilor actiuni, informeaza Mediafax.

In acelasi timp, S&P a revizuit in scadere, la negativa, si perspectiva subsidiarei Millennium bcp Investimento - Banco Comercial de Investimento, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

S&P a confirmat ratingurile bancilor pe termen lung si mediu "A" si, respectiv, "A-1".

Perspectiva a fost revizuita de la "stabila".

"Revizuirea perspectivei reflecta opinia noastra referitoare la faptul ca investigatia inceputa de autoritatile de control de pe piata de capital, precum si disputele legate de actionariatul bancii, ar putea afecta performanta si reteaua teritoriala a Millennium bcp", a declarat, in comunicat, Jesus Martinez, analist si director al S&P.

Autoritatile investigheaza utilizarea firmelor off-shore pentru rascumpararea titlurilor, fara ca banca sa fi raportat acest lucru.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO