ZF 24

Rusia va construi zeci de reactoare nucleare

10.09.2006, 15:46 11

Rusia intentioneaza sa construiasca zeci de reactoare nucleare in urmatoarele doua decenii pentru a acoperi cererea de energie in continua crestere.
Seful Agentiei pentru energie atomica din Rusia, Serghei Kirienko, a confirmat angajamentul autoritatilor de la Moscova in acest domeniu, energia nucleara urmand sa ramana o componenta a sectorului energetic, in pofida rezervelor semnificative de petrol si gaze ale tarii.
Pana in 2030, in Rusia vor fi construite 45-58 de noi reactoare. In perioada 2007-2015, in fiecare an va incepe constructia a doua noi centrale nucleare, fiecare cu o capacitate de 1.150-1.200 de megawati.
Interesul Rusiei pentru energia nucleara are loc in conditiile cresterii popularitatii acestei surse de energie in alte state, considerata mai sigura si cu un nivel redus de emisii poluante fata de centralele care folosesc combustibili fosili. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO