ZF 24

Romgaz si Gazprom vor discuta un acord privind importul direct de gaze din Rusia

28.01.2007, 13:46 41

Reprezentanti ai Romgaz si Gazprom se vor intalni, in saptamanile urmatoare, pentru a discuta posibilitatea infiintarii unei companii mixte care sa realizeze importuri de gaze din Rusia, precum si despre proiectul de construire a unui depozit la Margineni (judetul Neamt).
"Un parteneriat intre Romgaz si Gazprom este necesar pentru a se evita de catre Romania importurile de gaze prin intermediari. Romania oricat s-ar apropia de UE nu poate sa nu tina cont de Rusia", a declarat, duminica, ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosgania.
In luna mai a anului trecut. Gazprom si Conef, actionar la Alro, au incheiat un contract pentru o perioada de 25 ani in baza caruia grupul rusa va furniza o cantitate de 50 miliarde metri cubi de gaze.

Consumul anual de gaze al Romaniei este de 17-18 miliarde de metri cubi, o treime din aceasta cantitate provenind din Rusia, cel mai mare exportator la nivel mondial. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO