ZF 24

Romexterra a inceput inregistrarea PPF in actionariat

29.10.2006, 13:06 24

Romexterra a inceput inregistrarea PPF Investments in actionariatul bancii, conform reprezentantilor fondului de investitii. Acestia sustin ca managementul Romexterra a intarziat semnificativ procesul de inregistrare a noilor actionari. Dat fiind faptul ca actionarii minoritari si-au vandut actiunile catre PPF Investments inca din septembrie, procesul de inregistrare ar fi trebuit sa inceapa inca de acum trei saptamani.
PPF Investments, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity specializat in Europa Centrala si de Est, a lansat oferta de achizitionare a actiunilor bancii Romexterra pe 21 septembrie 2006, la pretul de 8 RON pe actiune. Oferta este inca valabila pana pe data de 17 noiembrie 2006.
In ultimile saptamani, reprezentantii Romexterra au cerut zilnic documente aditionale din partea celor de la PPF Investments, aducand astfel noi obstacole privind inregistrarea noilor actionari. Acum PPF Investments cere la randul sau informatii despre tranzactia dintre banca ungara MKB si compania de intermediere Demera Investments Ltd., care a cumparat actiuni Romextera la pretul de 6 RON pe actiune si le-a vandut apoi catre MKB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO