ZF 24

Romania Property Club: Piaţa hotelieră din Constanţa este încă subdezvoltată, cu un singur hotel afiliat unui brand internaţional, dar în următorii 3 ani ar urma să fie inaugurate trei unităţi, cu un total de 395 de camere

Romania Property Club: Piaţa hotelieră din Constanţa...

Autor: Roxana Rosu

18.07.2023, 12:51 236

Sectorul hotelier din Constanţa este încă subdezvoltat, cu un total de 383 de unităţi în judeţ, dintre care doar un hotel este afiliat unui brand internaţional, respectiv Ramada, dar în următorii 3 ani ar urma să fie inaugurate trei noi hoteluri aflilite unor branduri, cu un total de 395 de camere, potrivit datelor Est Hospitality, analizate de Romania Property Club (RPC).

”Accederea României în spaţiul Schengen va avea un impact semnificativ asupra circulaţiei turistice în zona Constanţa-Mamaia-Mamaia Nord şi vom vedea multe hoteluri care vor fi deschise tot timpul anului”, spune Mircea Drăghici, Managing Partner, Est Hospitality. 

Din totalul hotelurilor din judeţul Constanţa, jumătate sunt clasificate la 3 stele, iar 43% sunt unităţi de tip “boutique”, cu sub  50 de camere.

De asemenea, nu există niciun hotel de cinci stele cu peste 150 de camere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO