ZF 24

România primeşte 34 milioane euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene pentru a acoperi daunele cauzate de secetă şi de incendiile forestiere din 2022

România primeşte 34 milioane euro din Fondul de...

Autor: Roxana Rosu

04.12.2023, 15:52 75

Comisia Europeană a aprobat un cuantum de 33,9 milioane euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a sprijini România acopere daunele considerabile cauzate de perioadele de secetă şi de incendiile forestiere din 2022.

 „Am promis şi ne-am ţinut de cuvânt: sprijinul financiar de 33,9 milioane EUR va ajuta România să reconstruiască şi să refacă ceea ce a fost distrus de perioadele de secetă şi de incendiile forestiere din 2022. Fondul de solidaritate al UE este un mod concret prin care ne putem demonstra solidaritatea şi sprijinul şi este extrem de important în contextul schimbărilor climatice continue.”, a declarat Comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Fondurile europene vor acoperi o parte din costurile operaţiunilor de urgenţă şi de recuperare, cum ar fi serviciile de salvare şi intervenţiile pentru sprijinirea nevoilor imediate ale populaţiei, precum şi repararea infrastructurii deteriorate şi curăţarea generală a zonelor afectate de dezastre.

Începând din 2002, FSUE a mobilizat peste 8,2 miliarde euro pentru 127 de dezastre (107 dezastre naturale şi 20 de urgenţe sanitare) din 24 de state membre (plus Regatul Unit) şi din 3 ţări în curs de aderare (Albania, Muntenegru şi Serbia).

 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO