ZF 24

Romania, pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice

Romania, pe locul al doilea intr-un top al tarilor de unde sunt lansate atacuri informatice
28.03.2010, 11:57 23

Romania se afla pe locul al doilea intr-un top al tarilor deunde sunt lansate atacuri informatice pentru obtinerea de date,realizat de Symantec, care afirma ca 21,1% dintre tentativeleinregistrate in lume au originea pe computere din Romania,relateaza Sunday Times citat de Mediafax Business.

Conform companiei de securitate informatica Symantec, Romania -in cazul careia majoritatea tentativelor par a fi incercari defraude comerciale - este devansata de China, cu 28,2 la suta dinatacurile asupra computerelor, si este urmata de Statele Unite,Taiwan si Marea Britanie.

"Capitala sponajului cibernetic mondial" s-a dovedit insa a fiorasul Shaoxing, din estul Chinei, de unde sunt lansate 21,3 lasuta dintre atacurile inregistrate la nivel mondial, multe dintreacestea vizand experti in politica de aparare si activisti pentrudrepturile omului, ceea ce sugereaza o posibila implicare astatului. Mai multe despre atacurile informatice cititipe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO