ZF 24

Romania Libera: Guvernul deschide robinetul majorarilor salariale

04.09.2006, 10:02 10

Guvernul a dechis robinetul majorarilor salariale de toamna, adoptand in acest scop o avalansa de ordonante. Actele normative opereaza noi discriminari intre categoriile de bugetari, adancind prapastia salariala intre angajatii statului, scrie Romania Libera.
Daca lefurile militarilor, politistilor si controlorilor guvernamentali au crescut semnificativ, profesorii si medicii au ramas in coada grilelor de salarii.
Majorari de salarii vor fi acordate si controlorilor guvernamentali, cu o crestere de aproximtiv 50%.
De la 1 septembrie ar putea fi marite, de asemenea, indemnizatiile parlamentarilor si cea a presedintelui. Prevederea este inclusa intr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, dezbatuta deja de Legislativ. Conform actului normativ, presedintele Romaniei va avea o indemnizatie de peste 7.000 de lei noi(1.985 euro), iar presedintii Senatului si Camerei Deputatilor vor castiga peste 6.700 de lei noi pe luna(1.900 euro). Indemnizatia in cazul simplilor senatori si deputati va fi de 5.400 de lei noi(1.530 euro) pe luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO