ZF 24

Romania Libera: Chimpex, in pragul falimentului

15.07.2008, 09:46 30

Scandalurile se tin lant la Chimpex, informeaza Romania Libera. Dupa ce un om a murit si altul a fost ranit, sindicalistii acuza conducerea ca angajeaza oameni la negru pentru a acoperi necesarul fortei de munca. Disputele dintre doua parti au ajuns si in instanta, unde sunt inregistrate sute de dosare. Sute de fosti angajati au actionat in instanta societatea pe motiv ca au fost concediati pe nedrept, iar cei care au mai ramas se plang ca au un program greu si ca nu acopera volumul de munca. Totul a pornit in 1999, cand s-a decis privatizarea companiei "Chimpex", iar actionarul majoritar a concediat 460 de persoane.

Declinul societatii a continuat incet, dar sigur si la fiecare schimbare a conducerii s-a luat masura concedierii colective. Astfel, in 2004 au mai fost dati afara peste 200 de angajati, iar la inceputul acestui an inca 187. De fiecare data s-a invocat acelasi motiv: traficul maritim a scazut si se impune reorganizarea institutiei. Detalii pe www.romanialibera.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO