ZF 24

ROCA Management, administratorul companiei de private equity ROCA Investments, devine membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri

Rudolf Vizental

Rudolf Vizental

Autor: Roxana Rosu

30.04.2024, 14:42 84

ROCA Management, administratorul companiei de private equity ROCA Investments,  a devenit membru al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF), care reuneşte 28 de societăţi de administrare a investiţiilor (SAI) şi administratori de fonduri de investiţii alternative (AFIA).

„Prin activitatea pe care o desfăşoară şi prin rezultatele pe care le-a obţinut, ROCA este un model în peisajul autohton în ceea ce priveşte strategiile de investiţii, prin care transformă în lideri companiile din portofoliu. Misiunea noastră la AAF este aceea de a promova cunoaşterea, transparenţa şi încrederea în tot ceea ce înseamnă investiţii în instrumentele de plasament colectiv, precum şi de a contribui la dezvoltarea unei industrii de asset management sănătoase şi bine reglementate, care să promoveze parteneriate solide între administratorii de fonduri şi clienţii lor”, a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România. 

Fondată în 2018 prin capital 100% românesc, ROCA Investments deţine, ca acţionar majoritar, două holdinguri specializate în industria materialelor de construcţii şi agricultură şi un portofoliu de participaţii minoritare în cinci companii româneşti.

 De la începutul activităţii, compania a investit 54 milioane de euro direct în companii din România şi alte 55 de milioane de euro au fost investite de către companiile din portofoliu.

„A fi administrator de fond implică responsabilitatea de a administra capitalul altor persoane – other people’s money. Dincolo de profesionalism e nevoie de o bună reputaţie şi o transparenţă totală. Aderarea ROCA Management la Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a consolida şi dezvolta piaţa de private equity din România”, a declarat Rudolf Vizental, Administrator ROCA Management şi CEO Roca Investments.

Prin companiile din portofoliu, ROCA Investments este prezentă în 14 judeţe ale ţării, precum şi în Republica Moldova şi în Lituania.

Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) este organizaţia profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (OPC) din România, care reuneşte 28 de societăţi de administrare a investiţiilor (SAI) şi administratori de fonduri de investiţii alternative (AFIA) ce administrează 93 de fonduri deschise de investiţii (OPCVM) şi 35 de fonduri de investiţii alternative, Fondul Proprietatea şi 4 bănci depozitare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO