ZF 24

Rezervele de Stat vor fi preluate de Interne, iar ANPC va trece la Ministerul pentru IMM

17.04.2007, 15:21 19

Administratia Rezervelor de Stat va fi transferata din directa coordonare a primului-ministru la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor va trece la Ministerul pentru IMM, Comert si Turism, iar AVAS si ARIS vor ramane la Cancelaria premierului.
Modificarile in structura guvernamentala vor fi operate prin ordonanta de urgenta, numarul autoritatilor care vor ramane in coordonarea Cancelariei premierului urmand sa fie redus la aproximativ jumatate comparativ cu schema actuala, au declarat surse ministeriale.
In urma reorganizarii Guvernului, mai multe autoritati si agentii aflate in prezent in coordonarea directa a premierului vor trece la ministerele de resort, in functie de domeniul lor de activitate.
Cancelaria primului-ministru va fi reorganizata in doua structuri dintre care una politica si de coordonare a consilierilor, iar alta de coordonare a agentiilor si autoritatilor guvernamentale.
Secretariatul General al Guvernului va fi restructurat, iar seful SGG, cu statut de inalt functionar public, va avea in subordine doar activitatile strict tehnice de functionare a Executivului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO