ZF 24

Revenirea leului a anulat efectele reducerii dobanzii de politica monetara

27.03.2007, 18:11 20

Moneda nationala a revenit spre nivelul de 3,36 unitati in raport cu euro in partea a doua a sedintei valutare, iar dealerii apreciaza ca decizia Bancii Nationala a Romaniei (BNR) de a reduce dobanda de politica monetara nu a mai surprins piata, asa cum s-a intamplat la precedenta taiere de rata.
"Investitorii anticipau o reducere de dobanda si au inceput sa-si reduca pozitiile mari pe piata noastra din timp. Dupa taierea dobanzii, au ramas doar expuneri mai mici, drept dovada ca acei investitori nu au avut forta sa duca nivelul cursului decat pana la 3,37 lei/euro", a declarat dealerul unei banci.
BNR a anuntat un curs de referinta de 3,3678 lei pentru un euro, cu 0,99 bani peste raportul de luni. Dolarul american a avut o evolutie contrara si a pierdut 0,84 bani, coborand la 2,5229 lei.
Pe piata monetara, dobanzile la scadentele de o zi si o saptamana au coborat in jurul noului nivel de politica monetara, in intervalul 7-8%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO