ZF 24

Reuters: Aprecierea monedelor in Europa emergenta, inclusiv in Romania, poate afecta economiile

10.03.2010, 18:58 21

Aprecierea monedelor tarilor emergente, inclusiv in Romania,poate afecta in acest an redresarea economica in regiune, iarbancile centrale par hotarate sa mentina dobanzile la un nivelscazut, avertizand totodata ca ar putea interveni pe piata,comenteaza Reuters citat de Mediafax Business.

Monedele Romaniei, Poloniei, Cehiei si Ungariei se afla cu multsub nivelul anterior crizei, dar cererea redusa pentru exporturiledin regiune in zona euro ingrijoreaza oficialii ca apreciereavalutelor poate afecta cresterea economica.

Cererea pentru zlotul polonez si coroana ceha, sustinuta deperspectivele economice solide, a dus, in aceasta saptamana, laaprecierea monedelor la un maxim din ultimele 15 luni, respectivpatru luni.

Leul si forintul au fost sustinute la randul lor de niveluldobanzilor de politica monetara, de 7%, respectiv 5,75%. Mai multedespre aprecierea monedelor dinregiune cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO