ZF 24

Retailerul local Brick România a investit 1 million de lei pentru instalarea unor panouri fotovoltaice pe magazinul din Constanţa şi vrea să extindă această strategie şi la unităţile din Mangalia, Ovidiu şi Giurgiu

Retailerul local Brick România a investit 1 million de...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2023, 12:34 88

Brick România, retailer de bricolaj, home improvement şi proiecte DYI din Constanţa , a investit 1 million de lei pentru instalarea unor panouri fotovoltaice pe magazinul din Constanţa, urmând să extindă această strategie şi în Mangalia, Ovidiu şi Giurgiu.

Sistemul asigură deja aproximativ 35% din necesarul de energie, respectiv 220.000 kW anual, la o putere instalată de 196 kW. Retailerul estimează că investiţia se va amortiza în 5 ani.

„Soluţiile de energie verde trebuie să se regăsească pe agenda tuturor marilor jucători economici, într-un context general în care energia reprezintă o provocare. Anul trecut am luat decizia de a implementa panourile fotovoltaice pe toate unităţile noastre de lucru şi am început cu magazinul din Constanţa. Pentru această unitate, am atins deja cu aceste sisteme 35% din necesar şi estimăm o economie anuală de aproximativ 280.000 lei. Vom continua să investim şi anul acesta în implementarea acestei soluţii verzi pe alte magazine din portofoliul nostru, ceea ce asigură un management sustenabil al business-ului şi reducerea gradului de dependenţă energetică şi totodată contribuie la diminuarea poluării”, a declarat Oana Nechita, Director Executiv Brick România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO