ZF 24

Retailerul german Lidl a ajuns în 2022 la o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei în România, în creştere cu 23%, şi un profit de aproximativ 1 miliard de lei

Retailerul german Lidl a ajuns în 2022 la o cifră de...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2023, 12:32 628

Lidl România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei, în creştere cu 23%, şi un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, cu 11% peste rezultatul din 2021, dar compania a anunţat că rata de profitabilitate este în scădere.

În 2021, retailerul german a raportat o cifră de afaceri de 15 miliarde lei în România şi un  profit net de aproape 900 de milioane de lei.

Sub umbrela Lidl Romania sunt incluse firmele Lidl Discount SRL, Lidl Romania SCS, Lidl România SRL şi Lidl Imobiliare Management SCS.

În ceea ce priveşte investiţiile derulate pe piaţa locală anul trecut, companiile Lidl din România au alocat peste 1,6 miliarde de lei pentru investiţii şi au avut o contribuţie la bugetul de stat, prin taxe şi impozite, de peste 1,3 miliarde de lei.

De asemenea, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 447 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea contribuţiilor şi impozitelor achitate pentru cei peste 10.000 de angajaţi, dar şi peste 80 milioane de lei la fondul de mediu.

Compania a lucrat cu peste 450 de furnizori români pentru sortimentul permanent, din care fac parte peste 3.500 de produse, şi a avut peste 100.000 de tone de legume şi fructe româneşti disponibile la raft.

Totodată,  Lidl România a colaborat în cursul anului trecut cu peste 2500 de furnizori locali de bunuri şi servicii.

În urma extinderii reţelei de magazine şi a deschiderii  celui mai mare depozit din portofoliul său, în comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, Lidl România a creat aproape 1.000 de noi locuri de muncă la nivel naţional,  atât în zona administrativă, cât şi în zona operativă, ajugând la 10.000 de angajaţi.

Nemţii de la Lidl au depozite şi în zona Fundeni de lângă Bucureşti, în Chiajna (lângă Bucureşti), la Nedelea (lângă Plo­ieşti), Iernut (lângă Târgu-Mureş), Lugoj şi în Cordun, o localitate de lângă Roman.



 

 

 


 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO