ZF 24

Renault semneaza un acord pentru formarea unui joint-venture in vederea productiei de baterii electrice

05.11.2009, 19:23 21

Alianta Renault-Nissan, Comisia Franceza pentru Energie Atomica(CEA) si Fondul Francez pentru Investitii Strategice (FSI) invederea formarii unui joint-venture pentru dezvoltarea si productiade baterii pentru autovehicule electrice.

Conform unui comunicat al companiei, Renault, Nissan si CEA vorparticipa cu expertiza tehnica si infrastructura, pe langainvestitiile financiare. FSI va contribui cu 125 milioane euro laproiect. Pentru finantarea proiectului, Banca Europeana pentruInvestitii (BEI) ia in considerare oferirea unui imprumut de panala 140 milioane euro.

Noua companie va incepe productia de baterii de la mijlocul lui2012 la fabrica Renault din Flins, aflata la 30 km de Paris, tintafiind de 100.000 de baterii pe an.

Investitiile necesare pentru prima faza a proiectului suntestimate la 600 milioane euro.

Renault intentioneaza sa foloseasca bateriile in principalpentru masinile derivate din modelul Zoe Ze Concept, care vor fi deasemenea construite la fabrica din Flins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO