ZF 24

Regulamentele privind piata titlurilor de stat ar putea fi modificate

28.02.2007, 17:16 13

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va analiza, in cadrul procesului de introducere a sistemului de licitatie electronica, revizuirea regulamentelor aferente pietei titlurilor de stat si criteriile specifice care trebuie indeplinite de dealerii primari, potrivit secretarului de stat Bogdan Dragoi.

Totodata, reprezentantii MFP vor analiza, impreuna cu participantii de pe piata secundara a titlurilor de stat, alternativele privind introducerea unei platforme de tranzactionare pentru aceasta piata, a declarat Dragoi, intr-un comunicat al MFP.

Ministerul Finantelor Publice a aprobat, saptamana trecuta, prospectele de emisiune ale certificatelor de trezorerie cu discount si obligatiunilor de tip benchmark aferente lunii martie, in suma de 1,8 miliarde de lei.

Finantele au programat pentru 1 martie o licitatie cu obligatiuni de stat pe cinci ani in suma de 1,5 miliarde de lei si o emisiune de certificate de trezorerie, in data de 12 martie, cu o valoare de 300 milioane de lei.

Obligatiunile au scadenta in martie 2012, iar valoarea nominala este de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 6,5%, iar dobanda aferenta se va plati anual, la data de 5 martie, incepand cu anul 2008. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO