ZF 24

Real Madrid, clubul care a câştigat de 14 ori Liga Campionilor, se pregăteşte să împrumute 390 de milioane de dolari pe piaţa datoriilor private pentru renovarea stadionului Santiago Bernabeu

Real Madrid, clubul care a câştigat de 14 ori Liga...

Autor: Andrei Şerbănescu

27.10.2023, 13:15 216

Real Madrid FC urmează să împrumute aproximativ 370 de milioane de euro (390 de milioane de dolari) pe piaţa datoriilor private pentru a finanţa renovarea emblematicului său stadion Santiago Bernabeu, scrie Bloomberg.

Cel mai de succes club de fotbal din Europa strânge banii printr-o emisiune de datorie privată, care va fi rambursată cu fonduri din veniturile încasate din bilete, în ceea ce se numeşte o structură de plată în cascadă.

Pieţele de datorii private, care oferă mai multă confidenţialitate decât vânzările de datorii publice şi sunt mai puţin predispuse la oscilaţii, au devenit în ultimii ani o sursă utilă de finanţare pentru cluburile de top din Europa.

Rivala madrilenilor, FC Barcelona, a împrumutat 1,5 miliarde de euro de la investitori privaţi pentru a-şi finanţa propria renovare a stadionului, în timp ce Chelsea FC a strâns 500 de milioane de lire sterline (604 milioane de dolari) în datorii subordonate de la gigantul american de credite directe Ares Management Corp.

Real Madrid, care a câştigat de 14 ori Liga Campionilor, a apelat la astfel de datorii încă din 2019 pentru a-şi plăti stadionul. Lucrările, care sunt în mare parte finalizate, includ creşterea numărului de locuri, precum şi instalarea unui teren amovibil care va permite clubului să mute suprafaţa de gazon în depozit în timp ce găzduieşte alte evenimente generatoare de venituri, cum ar fi concerte sau meciuri de tenis.

Deoarece Real Madrid este deţinută de membrii clubului, împrumutul trebuie să fie aprobat de către aceştia în cadrul unei adunări generale. Clubul ar putea decide data unei astfel de adunări chiar în cursul zilei de astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO