ZF 24

RBS renunta la vanzarea diviziei de asigurari

29.12.2008, 12:33 23

Royal Bank of Scotland (RBS) este nevoita sa abandoneze incercarea de a vinde divizia de asigurari contra sumei de 7 mld. lire strerline (7,35 mld. euro), divizie ce include brandurile Direct Line si Churchill, scrie The Guardian.

Au existat de asemenea speculatii pe parcursul weekend-ului trecut cu privire la managerii de resurse umane angajati de banca, ce a fost salvata de la faliment anul acesta cu banii contribuabililor, pentru a-l convinge pe Mervyn Davies, presedintele Standard Chartered sa preia aceeasi functie in cadrul RBS, pentru a lucra alaturi de noul director executiv Stephen Hester. Instalarea in functie a lui Hester este se pare cea care a oprit vanzarea diviziei de asigurari. Aceasta a fost data spre vanzare in martie, de catre fosta echipa de management – sub conducerea lui Sir Fred Goodwin – ca parte a unei incercari nereusite de a convinge actionarii sa sustina o emisiune masiva de titluri de valoare. Guvernul a trebuit sa intervina sa salveze banca de la faliment, dupa ce investitorii nu s-au aratat interesati sa investeasca. In prezent contribuabilii detin 60% din portofoliul de actiuni al bancii. Hester isi concentreaza atentia pe divizia bancara a RBS din Marea Britanie, mai degraba decat pe operatiunile acesteia la nivel international.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO