ZF 24

Rasvan Radu, UniCredit: Dispunem de exces de lichiditate si vom investi in titlurile de stat in valuta

09.08.2009, 15:13 19

UniCredit Tiriac Bank dispune in prezent de exces de lichiditate si va investi si in titlurile de stat in valuta, aceste instrumente fiind cerute de banci in discutiile cu FMI pentru pastrarea expunerii pe Romania, a declarat presedintele institutiei de credit, Rasvan Radu, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, seful institutiei a declarat ca aceste instrumente nu vor fi plasamentul final al bancii, titlurile de stat in valuta fiind vazute mai degraba ca o sursa de lichiditate si ca metoda de pastrare a lichiditatilor in tara.

"Bancile au cerut in discutiile cu Fondul Monetar International oferirea unor instrumente de plasament in valuta, pentru ca sa-si poata pastra expunerea pe Romania. Exista un surplus de lichiditate pe care de obicei il mentinem la banca-mama. Pentru a-l pastra in tara, este nevoie de instrumentele in valuta necesare care sa ne asigure lichiditatea. Totusi, nu vedem aceste instrumente ca un plasament final, ci ca pe o sursa de lichiditate. Interesul nostru este sa creditam agentii economici", a explicat Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO