ZF 24

Ranbaxy Laboratories, Dr Reddy's Laboratories si Lupin, interesate de preluarea Antibiotice Iasi

30.01.2008, 15:40 42

Companiile farmaceutice indiene Ranbaxy Laboratories, Dr Reddy's Laboratories (DRL) si Lupin sunt interesate sa preia o participatie de 53% la producatorul roman de medicamente Antibiotice Iasi, la licitatia organizata de autoritatile romane in martie, relateaza publicatia Economic Times din India.

Pretul de pornire al licitatiei va fi de 200 de milioane de dolari.

Antibiotice este unul dintre cei mai importanti producatori romani de medicamente generice, care detine noua linii de fabricatie si un portofoliu de 120 de medicamente din 11 segmente terapeutice.

Compania se afla in proces de privatizare, iar Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), care detine 53,01% din actiunile producatorului, a primit 53 de scrisori de intentie de la investitori interesati de preluarea participatiei, termenul limita pentru depunerea ofertelor pentru licitatie fiind 17 martie.

Din totalul scrisorilor de intentie primite, 17 provin din Romania, opt din Marea Britanie, cinci din India, trei din Germania, cate doua scrisori din Elvetia, Austria, Grecia si Canada, si cate o scrisoare din Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Israel, Islanda si Lituania.

Pretul de pornire este de 2 lei/actiune, valoarea totala a pachetului scos la privatizare fiind de aproximativ 130 milioane de euro. Potrivit AVAS, pretul a fost stabilit in urma unei evaluari a firmei de consultanta AT Kearney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO