ZF 24

PwC România a acordat asistenţă Alpha Bank în procesul de achiziţie a operaţiunilor de retail ale Orange Money România

PwC România a acordat asistenţă Alpha Bank în...

Autor: Roxana Rosu

14.09.2023, 10:40 86

O echipă integrată de consultanţi specializaţi în tranzacţii a PwC România a acordat servicii de asistenţă fiscală, contabilă şi IT pentru Alpha Bank România în procesul de achiziţie a operaţiunilor de retail - aplicaţia mobilă de plăţi, produsele şi portofoliul de clienţi - ale Orange Money România.

”Ne bucurăm că am fost alături de Alpha Bank, una dintre cele mai importante instituţii bancare din România, în această tranzacţie care consolidează poziţia băncii pe segmentul de servicii financiare digitale oferite clienţilor. Vom continua să asistăm clientul până la finalizarea întregului proces”, a declarat Andreea Mitiriţă, Partener Servicii fiscale PwC România.

În cadrul acestei tranzacţii, asistenţa fiscală a fost asigurată de echipa coordonată de Andreea Mitiriţă, Partener şi alcătuită din Ramona Curta, Senior Manager, Monica Ardelean, Senior Manager. Serviciile de consultanţă contabilă au fost acordate de Kenneth Spiteri, Partener, şi Oana Stoia, Manager.

”Încheierea acestei tranzacţii confirmă experienţa specialiştilor PwC în asistarea unor tranzacţii reglementate precum cele din sectorul financiar-bancar. Mulţumesc Alpha Bank pentru încrederea acordată şi echipei PwC pentru implicare şi profesionalism”, a spus Kenneth Spiteri, Partner PwC România.

Adiţional, PwC a asistat echipa Alpha Bank România cu consultanţă specializată pe zona de arhitectură software şi o analiză din perspectiva celor mai bune practici pentru proiectarea, documentarea şi specificaţiile aferente interfeţelor programatice aplicative. Echipa PwC a fost coordonată de Radu Bădiceanu, Partener.

”Avansul tehnologic şi pandemia au influenţat comportamentul consumatorilor în materie de servicii financiare şi au impus băncilor să accelereze digitalizarea şi să ofere servicii şi produse într-un mod mai personalizat, simplu şi digital. Şi vedem că băncile din România fac paşi importanţi în această direcţie”, a arătat Radu Bădiceanu, Partener PwC România.

Membră a grupului elen Alpha Bank Group, Alpha Bank România este prezentă de aproape 30 de ani pe piaţa românească şi se află în primele zece bănci din ţară

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO