ZF 24

PwC a asistat retailerul polonez Zabka în achiziţia pachetului majoritar de acţiuni la distribuitorul român DRIM Daniel Distributie FMCG

PwC a asistat retailerul polonez Zabka în achiziţia...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2024, 13:52 98

O echipă de specialişti în tranzacţii ai PwC Polonia şi PwC România a acordat asistenţă grupului Zabka, unul dintre cei mai mari jucători din comerţul alimentar din Polonia, în tranzacţia prin care a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la compania românească de distribuţie de bunuri de larg consum DRIM Daniel Distributie FMCG.

În cadrul acestei tranzacţii, consultanţii PwC au acordat servicii de due diligence fiscal şi financiar şi servicii tax structuring.

”Este una dintre cele mai importante tranzacţii din sectorul FMCG din România care a avut loc anul trecut şi care duce la apariţia unui jucător mai puternic şi mai competitiv pe piaţa de distribuţie, care va impulsiona dezvoltarea acestui sector. Le mulţumesc clienţilor şi colegilor pentru încrederea acordată şi mă bucur că am reuşit să contribuim la încheierea unui parteneriat de succes prin această tranzacţie”, a declarat Andreea Mitiriţă, Partener Taxe PwC România.

Echipa PwC România a fost formată din Andreea Mitiriţă, Partener, Laura Paraschiv, Senior Manager, Mădălin Manea, Senior Manager, Lucian Tecuceanu, Manager.

Fondat în anul 1998, retailerul polonez Zabka operează o reţea de aproape 10.000 de magazine de proximitate şi derulează afaceri de 3,4 miliarde euro anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO