ZF 24

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, despre accidentul din Muntenegru: Astăzi este aşteptat la parchet patronul Gregory Tour

Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, despre...
01.07.2013, 12:19 312

Ramona Bulucu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, care investighează tragicul accident din Muntengru, în care 18 persoane aflate în vacanţă şi-au pierdut viaţa, spune că astăzi este aşteptat la Parchet patronul firmei Gregory Tour, al cărui autocar a fost implicat în accident. Compania este deţinută de familia Grigore. De la această companie subcontractase serviciile de transport agenţia de turism Mareea Comtur, care a organizat circuitul în Muntenegru în care au participat 47 de persoane.

Gregory Tour Serv,  firma deţinută de familia Iuliana Mihaela Grigore şi Ştefan Grigore, avea  afaceri de 5,7 milioane de lei  (1,3 mil. euro) şi pierderi de 515.000 lei (circa 119.000 euro) în 2011, la un număr de opt angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi. Firma are ca obiect de activitate activităţi touroperatoare.

“În total au fost audiaţi până acum 18 pasageri ai autocarului, cei cărora le permitea starea de sănătate să vorbească”, a spus ea. Bulucu a mai spus că Parchetul General nu a primit încă date de la cei care desfăşoară ancheta în Muntenegru.

Datele preliminare arată că autocarul românesc se deplasa cu 80 de kilometri pe oră, limita admisă pentru acel drum fiind de 40 de kilometri pe oră.

După tragicul accident care a avut loc în Muntenegru, Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor de turism implicate în incidentul petrecut în Muntenegru. Cele două agenţii sunt “Mareea”, administrată de SC Mareea Comtur SRL, şi „Gregory Tour Holiday”, administrată de SC Gregory Tour Holiday SRL.

Gregory Tour avea licenţa de turism şi regulă şi celelalte acte necesare pentru desfăşurarea activităţii în turism, potrivit lor. Compania mai are şi o licenţă în transport. În cazul agenţiei Mareea s-a descoperit că unul dintre punctele de regulă avea licenţa de turism expirată, compania fiind sancţionată în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO