ZF 24

Puncte noi de frontiera la granita romano-ungara

09.03.2007, 13:14 24

Ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, a declarat, astazi, la Arad, ca Romania si Ungaria au in vedere deschiderea unor noi puncte de frontiera, pentru relansarea relatiilor economice, mai ales in sectorul agricol.
Iuliu Winkler a declarat ca are solicitari de la cinci primarii de la granita de vest pentru deschiderea de puncte de frontiera, iar un prim astfel punct ar putea fi inaugurat in zona localitatii aradene Iratos. Ministrul a precizat ca acest punct va avea ca principal scop colaborarea comunitatilor locale transfrontaliere in domeniul agricol.

"In localitatile din estul Ungariei exista tehnologie suficienta pentru lucrari agricole care ar putea fi folosita in sate romanesti. Exista deja solicitari pentru lucrari de fertilizare a terenurilor cu utilaje din Ungaria si de aceea trebuie gasite solutii ca aceste utilaje sa poata trece de o parte din si alta a granitei", a spus Iuliu Winkler.
El a adaugat ca prin relansarea acestor relatii economice regionale Romania poate recupera in ceea ce priveste balanta comerciala cu Ungaria. "Relatiile comerciale dintre Romania si Ungaria au ajuns la finele anului trecut la cifra de 2,6 miliarde de euro, din care 1,2 miliarde a insemnat exporturile catre tara vecina, mai putin decat importurile", a precizat Winkler. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO