ZF 24

PSC: Atitudinea rigida a bancilor duce firmele de constructii in faliment

05.06.2009, 12:17 38

"Atitudinea rigida a bancilor a condus firmele de constructii in imposibilitatea de a continua proiectele. Toate firmele trebuie sa prezinte scrisori de garantie de la banci pentru licitatii, pentru executii si chiar pentru avans, iar acest lucru nu poate fi realizat deoarece firmele romanesti nu sunt suficient de capitalizate", a declarat Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructie (PSC).

El precizeaza ca bancile au schimbat regulile jocului de la inceputul anului iar in momentul in care firmele nu vor mai primi fondurile necesare continuarii proiectelor, exista posibilitatea ca acestea sa ajunga in faliment.

In plus, se intampla des ca firmele de constructii sa fie fortate de dezvoltatori sa rezilieze contractele din orice cauza, avand astfel de castigat de doua ori: o data, pentru ca vor relicita la preturi mai mici lucrarile, iar a doua oara, pentru ca vor executa garantiile primite de la constructori, acestea reprezentand circa 15-20% din valoarea lucrarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO