ZF 24

Provident: Numărul românilor care reuşesc să economisească o sumă rezonabilă în fiecare lună a crescut cu 35% faţă de 2022, dar o treime din populaţie nu a făcut nicio economie în ultimele 12 luni

Provident: Numărul românilor care reuşesc să...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2023, 12:32 427

Numărul românilor care reuşesc să economisească o sumă rezonabilă de bani (20-50% din venit) în fiecare lună a crescut cu 35% anul acesta comparativ cu 2022, la circa 30% din populaţie, dar în continuare jumătate dintre români nu reuşesc să pună deoparte decât o sumă mică de bani, arată datele Provident.

Sondajul a fost realizat de Kantar Polonia, comandat de grupul britanic International Personal Finance (IPF), care operează în România prin Provident Financial România.

O treime dintre adulţii de 35-54 de ani economisesc lunar o sumă rezonabilă, o creştere semnificativă faţă de anul precedent, în timp ce tinerii până în 34 de ani care economisesc lunar a rămas relativ constant, la 40%. În creştere moderată este şi numărul celor de peste 55 de ani care pun bani deoparte.

„Perioada inflaţionistă pe care o traversăm continuă să pună presiune pe bugetele personale şi familiale, cheltuielile neprevăzute fiind adesea mai greu de gestionat. Relaţia românilor cu banii rămâne complicată, mai ales în rândul celor cu venituri mici. Peste 30% dintre cei care au nevoie de un împrumut se bazează pe prieteni sau familie. Scopul nostru este să susţinem incluziunea financiară prin crearea unui istoric de creditare şi pentru acei clienţi care nu pot lua împrumuturi de la o bancă,” a declarat Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO