ZF 24

Proteste violente în Franţa: Emmanuel Macron convoacă o reuniune de criză a miniştrilor după ce un tânăr de 17 ani a fost împuşcat de poliţie

Proteste violente în Franţa: Emmanuel Macron convoacă...

Autor: Andrei Şerbănescu

29.06.2023, 11:40 267

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi dimineaţă o reuniune de criză a miniştrilor, după o a doua noapte de proteste violente, ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui tânăr de 17 ani în timpul unui control în trafic, scrie Financial Times.

Aproximativ 150 de persoane au fost arestate în cursul nopţii, în pofida desfăşurării a 2.000 de poliţişti în suburbia pariziană Nanterre - unde a avut loc marţi incidentul - precum şi în alte oraşe afectate de proteste.

„O noapte de o violenţă insuportabilă împotriva simbolurilor Republicii: primării, şcoli şi secţii de poliţie au fost incendiate sau atacate de protestatari", a scris pe Twitter ministrul de interne Gérald Darmanin.

Moartea tânărului de 17 ani pe nume Naël, care conducea fără permis atunci când a încercat să evite autorităţile în contextul unui control în trafic, a fost considerată un alt exemplu de brutalitate a poliţiei franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO