ZF 24

Proteste impotriva bugetului si a salariului minim propuse de guvern

20.11.2007, 15:25 12

Liderii celor cinci confederatii sindicale vor hotari astazi care sunt actiunile de protest la care vor recurge, nefiind de acord cu bugetul de stat pe 2008 si cu salariul minim propus de Guvern

Totodata, liderii confederali intentioneaza sa se intalneasca si cu reprezentantii partidelor politice parlamentare pentru a le cere sa modifice structura bugetului.

Sindicalistii Cartel Alfa atentioneaza clasa politica asupra faptului ca proiectul Legii bugetului de stat pe 2008 si propunerea privind salariul minim pe economie nu vor permite Romaniei sa se integreze in Uniunea Europeana si sa realizeze munca decenta pentru toti cetatenii. "In apararea interesului lucratorilor, Cartel Alfa este pregatita sa isi mobilizeze toate fortele pentru organizarea unor ample actiuni de protest, atat la nivel teritorial, cat si in Capitala, in cazul in care Guvernul nu va modifica structura bugetului social", a afirmat liderul sindical.

In opinia sindicalistilor, proiectul de buget pentru anul viitor ii va obliga pe salariati sa suporte o crestere a fiscalitatii individuale, coroborata cu pierderea unor drepturi pentru care au cotizat ani de zile, in timp ce nivelul scazut de salarizare va incuraja in continuare accentuarea migratiei fortei de munca.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO